Vegan kapsalon

Bijna weekend, tijd voor een kapsalon… maar dan vegan! Deze kapsalon is met zoete aardappel en eigen gemaakte knoflooksaus. Wij zijn al fan! 

Geschreven door: Saar

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 500 gram zoete aardappels
  • 1 paprika
  • 1 rode ui
  • 2 tomaten
  • 100 gram sla
  • 200 gr falafelballetjes (100% plantaardig)
  • halve komkommer
  • scheut vloeibare Becel Original
  • snufje zout en peper
  • verse bieslook
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram plantaardige yoghurt (bijv. sojayoghurt)
  • scheutje olijfolie

Bereiden

  1. Begin met het voorverwarmen van de oven op 200 graden. Schil de zoete aardappels en snijd ze vervolgens in partjes/frieten. Verdeel de gesneden zoete aardappels over een bakplaat en sprenkel er een klein beetje olijfolie overheen. Zodra de oven warm is zet je de bakplaat met zoete aardappel er voor 25 tot 30 minuten in.
  2. Snipper het uitje en snijd de paprika in blokjes. Giet een scheutje vloeibare Becel Original in een pan.
  3. Fruit hier het uitje in aan en bak je de paprika stukjes vervolgens 5 minuten mee. Wij bakken de groenten en de falafelballetjes in Becel original omdat dit 100% plantaardig is en een lekkere smaak geeft. Let op: wil je dat dit recept plantaardig is? Kijk dan goed op de verpakking van de falafelballetjes.
  4. Daarna kunnen de falafelballetjes erbij. Bak het geheel nog circa 5-6 minuten en zet dan het vuur uit.
  5. Maak de knoflooksaus: pers een teentje knoflook uit en meng dit door de yoghurt. Voeg ook een snuf zout en peper toe en wat fijngesneden bieslook. Klaar is je knoflooksaus!
  6. Snijd de komkommer en tomaat in stukjes. Verdeel de zoete aardappelfrietjes (als ze uit de oven komen) over een schaal. Schep hier de ui, paprika en falafelballetjes op. Maak het geheel af met tomaat, komkommer, sla en de zelfgemaakte knoflooksaus.

Bekijk ook andere Munched gerechten!

Pindasaus zonder pinda’s

Pindasaus zonder pinda’s

Pindasaus zonder pinda's Bij elk barbecuefeestje in Nederland hoort er een schaaltje met pindasaus op tafel te staan.  Deze pindasaus is pindavrij, redelijk eenvoudig te maken en doet het goed bij kipsaté. Maar wij weten dat je deze saus over van alles gaat gieten....

Lees meer
Miso aubergine pizza

Miso aubergine pizza

Miso aubergine pizza We vonden dat het eens nodig tijd was voor pizza. Omdat je dat soms gewoon verdient en omdat je na een lange dag soms écht niet de energie hebt om nog lang in de keuken te staan. Maar dan kiezen we wél voor een vega pizza, met flink wat...

Lees meer
Noedelsalade met garnalen

Noedelsalade met garnalen

Noedelsalade met garnalen Zin in een lekker, snel en simpel gerecht? Probeer deze Noedelsalade met garnalen, hij is lekker snel want hij staat in 10 min op tafel. Daarnaast is hij ook nog lactose en gluten vrij. Hoofdgerecht 390 kcal per persoon 55...

Lees meer