Pindasaus zonder pinda’s

Bij elk barbecuefeestje in Nederland hoort er een schaaltje met pindasaus op tafel te staan.  Deze pindasaus is pindavrij, redelijk eenvoudig te maken en doet het goed bij kipsaté. Maar wij weten dat je deze saus over van alles gaat gieten. Doe wat je niet laten kan, het is jouw feestje.

Geschreven door: Saar

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 100 gram ongezouten cashewnoten
  • 150 tot 175 milliliter water
  • 2 tenen knoflook
  • 1 sjalot
  • 2 eetlepels sojasaus
  • Sambal oelek naar smaak
  • 1 tot 2 blaadjes djeroek poeroet
  • 1 theelepel sesamolie
  • 3 eetlepels ketjap
  • 1 theelepel Thaise vissaus
  • Optioneel: een hele rawit (om mee te laten sudderen)

Bereiden

  1. Vermaal de cashewnoten met het water, de sjalot en de knoflook in een krachtige blender. Maal het zo fijn als je wilt. Er zit wel een klein beetje structuur In de saus maar dat is juist lekker.
  2. Doe het mengsel in een steelpan en verwarm het.
  3. Voeg nu de sojasaus, sambal, de hele djeroek poeroet blaadjes , suiker, sesamolie, Thaise vissaus en ketjap manis toe.
  4. Roer alles goed door elkaar en als je van extra pit houdt kun je een hele rawit laten mee sudderen. Maak hier met een mes een sneetje in zodat hij de smaak kan afgeven.
  5. Wil je een dunnere saus? Voeg dan een beetje meer water toe. proef of de smaak van de saus naar wens is en pas indien nodig nog iets aan.
  6. De saus kun je een paar dagen bewaren In de koelkast en Je kunt hem zelfs invriezen.

Bekijk ook andere Munched gerechten!

Miso aubergine pizza

Miso aubergine pizza

Miso aubergine pizza We vonden dat het eens nodig tijd was voor pizza. Omdat je dat soms gewoon verdient en omdat je na een lange dag soms écht niet de energie hebt om nog lang in de keuken te staan. Maar dan kiezen we wél voor een vega pizza, met flink wat...

Lees meer
Noedelsalade met garnalen

Noedelsalade met garnalen

Noedelsalade met garnalen Zin in een lekker, snel en simpel gerecht? Probeer deze Noedelsalade met garnalen, hij is lekker snel want hij staat in 10 min op tafel. Daarnaast is hij ook nog lactose en gluten vrij. Hoofdgerecht 390 kcal per persoon 55...

Lees meer
Glutenvrije Lasagne

Glutenvrije Lasagne

Glutenvrije Lasagne Gerechten die je vooraf kunt maken en ook nog eens vol groenten zitten, die maken je dag een stuk makkelijker! Deze lasagne is een van onze favorieten. Vooral de topping met mozzarella en kaas maakt er echt een feestje van....

Lees meer