Noedelsalade met garnalen

Zin in een lekker, snel en simpel gerecht? Probeer deze Noedelsalade met garnalen, hij is lekker snel want hij staat in 10 min op tafel. Daarnaast is hij ook nog lactose en gluten vrij.

Geschreven door: Saar

Ingrediënten

Voor 4 personen

1 bosje saladen-ui

200 g peultjes

1 el milde olijfolie

225 g Thaise zilvervliesrijst noedels

1 citroen

3 el Bio Today tahini white in pot

2 el water

1 stronk paksoi

30 g ongezouten pinda’s

15 g verse koriander

25 g Biologisch diepvries rauwe, gepelde garnalen

Bereiden

  1. Snijd de salade-ui in stukken van 5 cm. Haal de puntjes en draden van de peultjes af. Verhit de olie in een hapjespan en roerbak de salade-ui en peultjes 1 min. op middelhoog vuur. Verdeel de garnalen over de groenten en laat met de deksel op de pan in 4 min. op laag vuur gaar stomen. Zet het vuur uit en haal de deksel van de pan.
  2. Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak ondertussen de dressing: boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng de tahini met 2 el citroensap (per 4 personen) en het -rasp. Voeg het water toe om het meer vloeibaar te maken, breng op smaak met peper en eventueel zout. Spoel de noedels onder koud stromend water en meng direct met de dressing. Roer de noedels goed los.
  3. Snijd ondertussen de paksoi in dunne repen van ca. 1 cm dik. Hak de pinda’s grof en snijd de koriander fijn. Meng de paksoi, gebakken groenten, garnalen en de helft van de koriander door de noedels. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met de rest van de koriander en de pinda’s.

Bekijk ook andere Munched gerechten!

Pindasaus zonder pinda’s

Pindasaus zonder pinda’s

Pindasaus zonder pinda's Bij elk barbecuefeestje in Nederland hoort er een schaaltje met pindasaus op tafel te staan.  Deze pindasaus is pindavrij, redelijk eenvoudig te maken en doet het goed bij kipsaté. Maar wij weten dat je deze saus over van alles gaat gieten....

Lees meer
Miso aubergine pizza

Miso aubergine pizza

Miso aubergine pizza We vonden dat het eens nodig tijd was voor pizza. Omdat je dat soms gewoon verdient en omdat je na een lange dag soms écht niet de energie hebt om nog lang in de keuken te staan. Maar dan kiezen we wél voor een vega pizza, met flink wat...

Lees meer
Glutenvrije Lasagne

Glutenvrije Lasagne

Glutenvrije Lasagne Gerechten die je vooraf kunt maken en ook nog eens vol groenten zitten, die maken je dag een stuk makkelijker! Deze lasagne is een van onze favorieten. Vooral de topping met mozzarella en kaas maakt er echt een feestje van....

Lees meer