Glutenvrije Lasagne

Gerechten die je vooraf kunt maken en ook nog eens vol groenten zitten, die maken je dag een stuk makkelijker! Deze lasagne is een van onze favorieten. Vooral de topping met mozzarella en kaas maakt er echt een feestje van.

Geschreven door: Saar

Ingrediënten

Voor 2 tot 3 personen

1 el olijf- of kokosolie om in te bakken
2 uien, gepeld en gesnipperd
1 teen knoflook, gepeld en gesnipperd
1 courgette, in blokjes
1 aubergine, in blokjes
1 rode paprika, in blokjes
2 tomaten, in blokjes
3 takjes verse tijm, alleen de blaadjes (of 2 el gedroogd)
3 takjes verse basilicum, alleen de blaadjes (of 2 el gedroogd)
700 gr passata (tomatensaus)
12 glutenvrije lasagnebladen
125 gr mozzarella (gewicht na uitlekken), in kleine blokjes
100 gr geraspte kaas

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak alvast een grote ovenschaal.
  2. Verhit de olie in een pan. Fruit de ui en knoflook 5 minuten.
  3. Voeg de courgette, aubergine, paprika en tomaten toe en bak 5 minuten mee. Voeg vervolgens ook de tijm, basilicum en passata toe. Roer goed door en verwarm het nog 3 minuten.
  4. Schep een dun laagje saus in de ovenschaal en verspreid het over de bodem. Leg er 3 of 4 lasagnebladen op. Schep hierop wat saus en bedek dit opnieuw met lasagnebladen. Herhaal dit totdat de saus bijna op is. Zorg ervoor dat de bovenste laag uit saus bestaat en niet uit lasagnebladen.
  5. Verspreid als laatste de mozzarella en geraspte kaas over de lasagne.
  6. Zet de ovenschaal in de oven en 40 minuten later is de lasagne klaar. Eet smakelijk!

*Dit recept is gemaakt door Met zonder gluten, Check hun nieuwe kookboek voor meer gerechten.

Bekijk ook andere Munched gerechten!

Pindasaus zonder pinda’s

Pindasaus zonder pinda’s

Pindasaus zonder pinda's Bij elk barbecuefeestje in Nederland hoort er een schaaltje met pindasaus op tafel te staan.  Deze pindasaus is pindavrij, redelijk eenvoudig te maken en doet het goed bij kipsaté. Maar wij weten dat je deze saus over van alles gaat gieten....

Lees meer
Miso aubergine pizza

Miso aubergine pizza

Miso aubergine pizza We vonden dat het eens nodig tijd was voor pizza. Omdat je dat soms gewoon verdient en omdat je na een lange dag soms écht niet de energie hebt om nog lang in de keuken te staan. Maar dan kiezen we wél voor een vega pizza, met flink wat...

Lees meer
Noedelsalade met garnalen

Noedelsalade met garnalen

Noedelsalade met garnalen Zin in een lekker, snel en simpel gerecht? Probeer deze Noedelsalade met garnalen, hij is lekker snel want hij staat in 10 min op tafel. Daarnaast is hij ook nog lactose en gluten vrij. Hoofdgerecht 390 kcal per persoon 55...

Lees meer